تاريخ : ۱۳٩٠/٦/۱۸ | ۱٢:۳۸ ‎ق.ظ | نویسنده : پروانه کاظمی

آیا بیماری سیلیاک یک بیماری مسری است؟
خیر – ولی می تواند در یک خانواده رواج ‌یابد.

آیا سیلیاک ارثی است؟
در خانواده‌هایی که بیماری سیلیاک ارثی است خطر ابتلا برای افراد خانواده 1 به 10 است یعنی از هر 10 نفر 1 نفر ممکن است مبتلا شود. و افرادی هم که در آن خانواده سالم هستند بایستی مراقب خود باشند.

چه خطراتی سلامتی افراد را در دراز مدت تهدید می کنند؟
خطراتی که سلامتی را تهدید می‌کند در مدت استفاده از رژیم غذایی بدون گلوتن به حداقل می‌رسند و اگر بیماری زود تشخیص داده نشود می‌تواند باعث بروز سرطان روده و پوکی استخوان گردند.

چند نفر از مردم ایران به بیماری سیلیاک مبتلا هستند؟
ما تخمین‌ میزنیم که حدود 70000 نفر از مردم بیماری سیلیاک دارند و طبق آخرین مطالعات 100/1 نفر بیماری سیلیاک داردو این بدین معنیست که تقریباً در 000/700 نفر دیگر بیماری سیلیاک  تشخیص داده نشده‌است.

علایم بیماری سیلیاک چیست؟
علائم بیماری بسیار متنوع میباشندو میتواند شامل خستگی، اسهال، کم‌خونی، ناراحتی‌های شکمی، کاهش وزن ،استفراغ و زخهای دهان ودربیشتر افراد بدون علائم است.
درکودکان مبتلا به بیماری سیلیاک علائم مشابه ای وجود دارد و اگر درمان نشوند، از کاهش وزن واختلالات رشد رنج می‌برند.
درماتیس هرپتی فرم (DH) یکی از تظاهرات جلدی بیماری سیلیاک است که دستگاه گوارش را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد اگرچه لوله گوارش تحت تاثیر گلوتن آسیب می بیند،اماعلائم  گوارشی همیشه دیده نمی‌شوند.
بیشتر علائم افرادی که دارای تظاهرات جلدی هستند بصورت خارش، تاولهای دردناک روی پوست بخصوص آرنج و زانوها و باسنشان می باشد.این احتمال وجود دارد که اغلب افرادی که قبلاً به بیماری سیلیاک مبتلا شده اند به  DH هم دچار شوند.

افراد مشکوک به بیماری سیلیاک چه اقداماتی باید انجام دهند؟
در قدم اول به یک پزشک عمومی مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید. سپس به یک بیمارستان نزدیک منزل مراجعه کرده تا توسط یک متخصص گوارش از دستگاه گوارششان نمونه ‌برداری کند. نمونه‌برداری به این صورت انجام می‌گیرد که یک تیوپ کوچک ازمسیر گلوعبور می‌دهند تا وارد معده  گردد،اگر مشکوک به ابتلا به سیلیاک هستید حتماً‌ خودتان در دادن آزمایش خون اصرار بورزید و رژیم غذاییتان را تا تشخیص قطعی تغییر ندهید و گرنه آنتی‌بادیهای مورد نیاز برای تشخیص نمی‌توانند ردیابی شوند.

حساسیت و عدم تحمل یک ماده غذائی چه تفاوتی با هم دارند؟
عدم تحمل غذا عبارتست از دامنه ای از واکنشها به مواد تشکیل دهنده غذاشامل آلرژی و بیماری سیلیاک که هر دو بر روی سیستم ایمنی تاثیر می گذارند. بیماری سیلیاک یک بیماری اتوایمیون است که بسبب عدم تحمل گلوتن ایجاد می‌شودو تا آخر عمرباقی میماند. یک روش خاصی برای تشخیص این بیماری وجود دارد که شامل آندوسکوپی و بیوپسی می‌باشد.
تشخیص آلرژی غذای بر پایه تاریخچه رژیم غذایی ،ردیابی آنتی بادیها و دیگر تستهای آزمایشگاهی است علائم بیماری در این مرحله عبارتند از:
ورم دهان و گلو، استفراغ، نفخ شکم، راشهای پوستی، سرفه و فشار خون  پائین که درنهایت میتواند به شوک آنافیلاکسی منجر شوند.
عدم تحمل غذا که بر روی سیستم ایمنی تاثیری ندارد معمولاً یک مشکل موقتی است که بر روی افراد در هر سنی می‌تواند اثر گذار باشد.در این وضعیت علائم بیماری میتواند شامل اسهال،یبوست،مشکلات پوستی و آسم باشد که تنها راه تشخیصی در این بیماران از طریق دادن رژیم غذای مناسب میسر است.


درمان سیلیاک چیست؟
یک رژیم غذایی بدون گلوتن مهمترین و اولین قدم است. که برای اینکار باید حتماً با یک متخصص تغذیه مشاوره صورت گیرد.
همچنین بخاطر داشته باشید که قبل از تشخیص، گلوتن آسیب زیادی در طولانی مدت به دستگاه گوارشتان رسانده است که با 6 ماه تا 2 سال رژیم غذایی بدون گلوتن این آسیب ها رو به بهبود می‌رود. اگر چه بسیاری از بیماران با این رژیم غذائی در همان هفته‌های اول احساس  بهبودی می‌ کنند.

برای دریافت نحوه آشپزی برای بیماران سلیاکی به اینجا مراجعه کنید


         
مشاهده ی آخرین مقالات در وب سایت جدید ایده آل به آدرس



www.clinic-ideal.ir







تماس برای گرفتن اطلاعات
بیشتر در خصوص لیزر واژینال (فمی


لیفت)کرایولیپولیز-لیپوماتیک-بادی
جت-اولترازد




کویتیشن-شاک ویو
_رادیوفرکانسی






رژیمهای
استاندارد کاهش و افزایش وزن




با







44483079
09199090683








صفحه ایسنتاگرام ایده آل


Clinic__ideal  




  • سامان | اخبار